Etusivulle         På svenska
Arvopohjamme Toiminnastamme Henkilöstö Tapahtumia Yhdistys

SUOMIKOTI-YHDISTYS

Suomikoti-yhdistys omistaa Suomikodin. Se on aatteellinen yhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää suomenkielistä hoitoa suomalaisille vanhuksille. Jäsenet päättävät vuosikokouksessa tulevasta toiminnasta ja taloudesta. Koko talouden ylijäämä käytetään toiminnan kehittämiseen. Johtokunta on vastuussa vuosikokoukselle toiminnasta ja taloudesta. Johtokunta ei saa palkkiota työstään. Jäsenmaksu on 150 kr vuodessa yksityisiltä jäseniltä ja 600 kr vuodessa yhteisöjäseniltä.

Yhdistyksen säännöt

Juhlajulkaisu
Suomikoti 20 vuotta

Suomikodin historiaa

Suomikoti-yhdistys perustettiin tammikuussa 1989. Aloitteen tekijänä oli mm. Hilja Jensen, joka jo 1960-luvulla ymmärsi, että Tukholmassa tultaisiin tarvitsemaan suomalainen vanhainkoti, kun sen ajan suuret siirtolaisjoukot vanhenisivat. Hän työskenteli itse vanhustenkodissa, jossa suomen puhuminen oli kiellettyä.

Yhdistys otti yhteyttä Tukholman kuntaan ja pyysi, että suomenkielisen vanhainkodin tarve kartoitettaisiin. Tutkimus osoitti, että tarve oli suuri, mikä antoi yhdistykselle pontta toimiin. Sopivat tilat löytyivät maakäräjäpoliitikkojen avulla Sabbatsbergin sairaalan alueelta. Rakennus oli vanha patologian laitos, ja tilojen rakentaminen uuteen käyttöön vaati suurta muutosta.

Suomikoti aloitti toimintansa 1995. Talo sai lääninhallitukselta erityisluvan toiminnalleen, vaikka kaikissa asunnoissa ei ollut omaa vessaa ja suihkua. Asuntoja oli kaikkiaan 49. Kun Sabbatsbergin alueelle suunniteltiin uusi asuinalue, Suomikoti joutui muuttamaan 2006.

Toiminta oli tilapäisesti muutaman kuukauden ajan Bromman sairaalassa, kunnes marraskuussa 2006 päästiin muuttamaan nykyisiin tiloihin.

Yhdistyksen vuosikokous 24. huhtikuuta 2019
(Kuvat vaihtuvat nuolesta (>) klikkaamalla!)

Hilja Jensenin muistorahasto

Muistorahasto on saanut nimensä Suomikodin äidiksi nimitetyn Hilja Jensenin mukaan. Rahasto perustettiin Hiljan kuoleman jälkeen vuonna 2007. Rahaston tuotto on tarkoitettu Suomikodin henkilökunnan jatkokoulutukseen. Stipendejä voivat hakea Suomikodin työntekijät, jotka haluavat osallistua esimerkiksi johonkin kurssiin. Stipendeistä päättää Suomikodin johtokunta ja ne julkistetaan vuosikokouksen yhteydessä.

Otamme mielellämme vastaan rahalahjoituksia Hilja Jensenin muistorahastoon. Lahjoitukset maksetaan plussiirtotilille:
411 22 60-7.
Muistakaa ilmoittaa lahjoittajan nimi!

Johtokunta

Jarmo Kovanen, puh.joht.

Irma Lindell Estun
Pirkko
Pirkko Sinkkonen

Mika Tuominen
Tuija Liiti

???
Irma Mattsson Luhala

Kai Kangassalo

Raili Korhonen

Jarmo Tamminen
Maritta Laine ja
Petri Kaleva

Johtokunnan ay-edustajat (vuorottelevat keskenään). Kumpikin ovat apuhoitajia ja työsuojeluvaltuutettuja

Suomikoti-yhdistykseen!

Jäsenmaksu 150 kr, yhteisöltä 600 kr.
Jäsenmaksujen ja lahjoitusten tili:
411 22 60-7
(Muista nimi ja osoite!)